6 mai 2016 Comentarii 0

Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale

Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale

Ministerul Sănătății a decis extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în spitalele în care au fost depistate anterior neconformități, acțiune care se va derula prin controale încrucișate.

”Ministerul Sănătății, pe baza analizei situației existente, a elaborat un plan de măsuri și a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităților sanitare cu paturi. Acțiunea se va derula prin controale încrucișate în unitățile sanitare în care au fost depistate neconformități cu prilejul acțiunilor de control anterioare. Până în acest moment, au fost prelevate 133 de teste de sanitație din alte produse biocide utilizate de unitățile sanitare din 6 județe (Dolj, Gorj, Ialomița, Ilfov, Neamț, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme”, se arată într-un comunicat al MS.

Rezultatele complete vor fi făcute publice și transmise tuturor factorilor de decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun.

Anunțul a venit la scurt timp după ce Ministerul Sănătății a făcut publică lista spitalelor unde au fost semnalate probleme în urma controalelor efectuate ca urmare a scandalului dezinfectanților.

Nouă spitale din Capitală apar pe listă, printre care Spitalul de Urgență Pantelimon, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino și Spitalul Universitar de Urgență. Pe listă apare și Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unde manager este chiar ministrul Sănătății, Patrichiu Achimaș Cadariu.

Totodată, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat, vineri, că firma Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi furnizaţi spitalelor, a primit fonduri europene în cadrul a două proiecte, din opt proiecte depuse, iar ministrul a cerut corpului de control al ministerului demararea unui control asupra proiectelor acestei companii, ca urmare a sesizărilor din presă.

Post-ul Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Mergea şi Bopanna, în grupă cu fraţii Bryan. Djokovici şi Federer, în aceeaşi grupă

Mergea şi Bopanna, în grupă cu fraţii Bryan. Djokovici şi Federer, în aceeaşi grupă – Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) se află în grupa A la Turneul Campionilor de la …]

Anca Serea a făcut anunţul în urmă cu puţin timp! „Soare în inima mea”

Anca Serea a făcut anunţul în urmă cu puţin timp! „Soare în inima mea” – Mai este foarte puţin timp până când Anca Serea va deveni mamă pentru a cincea …]

Sport 0 Comentarii

Dinamo a vrut să aducă un portar din Cipru, dar a luat unul de la Hagi

Dinamo a vrut să aducă un portar din Cipru, dar a luat unul de la Hagi – Antrenorul Mircea Rednic dorea încă un portar la Dinamo și primul vizat a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*