6 aprilie 2016 Comentarii 0

Tinerii cu venituri mici își vor putea lua case mai ușor | Facilități pentru profesori și medici

Tinerii cu venituri mici își vor putea lua case mai ușor | Facilități pentru profesori și medici

Guvernul a aprobat legislația secundară pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Legii privind înființarea Agenției Naționale de Locuințe, referitoare la facilitățile de locuire pentru tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziția unei locuințe în proprietate sau închizierea în condițiile pieței, inclusiv pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ.

Astfel, se modi­fică vârsta până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani. De facilități locative vor beneficia și tinerii specialiști din sănătate, categorie în care sunt incluși și tinerii rezidenți.

Locuinţele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialişti din învăţământ şi sănătate, atât din fondul de locuinţe nou construite, cât şi din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate.

Analizarea cererilor pentru locuințele destinate închirierii exclusiv unor specialiști din sănătate și educație se face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii.

Pentru construirea de noi locuințe ANL, vor fi preluate de la autorităţile publice locale doar acele terenuri destinate construcţiei de lo­cuinţe prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate până la limita exterioară a perimetrului destinat construcţiilor.

Tema de proiectare este stabilită de ANL, iar plafonul maximal de cost este aprobat de către Consiliul de Administraţie al ANL. Locuinţele se repartizează în baza unor criterii aprobate de Consiliul de Administraţie al ANL. Prin ANL se derulează Programul guvernamental pentru construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii și despre Programul de construcții locuințe proprietate personală, realizate prin credit ipotecar.

În ceea ce priveşte programul de construcţii locuinţe proprietate personală, realizate cu credit ipotecar, adică program propriu al ANL, există o serie de particularităţi în derularea programului constând în faptul că se adresează tuturor persoa­nelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin intermediul agenţiei.

Pentru a cumpăra o locuinţă construită prin acest program, este nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de solicitant) şi de un credit ipotecar (contractat de la băncile partenere). Locuințele se repartizează în baza unor criterii aprobate de Consiliul de Administrație al ANL.

 

Post-ul Tinerii cu venituri mici își vor putea lua case mai ușor | Facilități pentru profesori și medici apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Tinerii cu venituri mici își vor putea lua case mai ușor | Facilități pentru profesori și medici

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA, după suspendarea lui Platini

Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA, după suspendarea lui Platini – Spaniolul Angel Maria Villar, vicepreşedinte al UEFA, va conduce forul european până la organizarea unor alegeri sau cel …]

Sport 0 Comentarii

BOMBĂ ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR! ^Se cunoaște data la care Gică Popescu va scăpa din închisoare! EXCLUSIV

BOMBĂ ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR! ^Se cunoaște data la care Gică Popescu va scăpa din închisoare! EXCLUSIV – Recursul procurorilor în cazul cererii de eliberare condiționată formulată de fostul fotbalist Gică …]

Sport 0 Comentarii

Eugen Neagoe a semnat cu o nou-promovată din prima ligă din Cipru

Eugen Neagoe a semnat cu o nou-promovată din prima ligă din Cipru – Fostul secund al lui Victor Pițurcă la echipa națională, Eugen Neagoe, a semnat cu o echipă din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*