9 mai 2016 Comentarii 0

Tragedia de la Colectiv devine subiect de studiu

Tragedia de la Colectiv devine subiect de studiu

Tragedia care a avut loc pe 30 octombrie în clubul Colectiv, din Capitală, va deveni subiectul unei ample cercetări.

Studiul este derulat în parteneriat de către Universitatea din București, Departamentul de Psihologie (www.fpse.unibuc.ro) și Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (www.psihotrauma.ro) și este coordonat de Prof. dr. Nedelcea Cătălin și Conf. dr. Diana Vasile.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale unuia dintre tinerii răniți în tragedia de la Colectiv. Marcat de chinurile din spital

Cei implicați au anuțat că pentru a începe studiul au nevoie să discute cu un număr cât mai mare de persoane implicate. ”Dacă ești într-una din următoarele situații legate de evenimentul de la Colectiv, avem nevoie de ajutorul tău pentru a înțelege ce simț oamenii în urmă unor astfel de evenimente, astfel încât să înțelegem cum să îi ajutăm mai bine. Te invităm să participi la acest studiu dacă ai pierdut o persoană dragă în acea seară, dacă ai fost prezent(a) acolo sau ai o persoană dragă care a fost rănită acolo sau dacă ai acordat ajutor victimelor în acea seară”, au anunța cercetătorii.

Citește și: Mesajul mamei unei victime din Colectiv, la 6 luni de la tragedie: „Șase luni de suferință și durere”

Studiul urmărește să investigheaze efectele evenimentelor stresante sau traumatice asupra oamenilor, precum și modalitătile în care oamenii se adaptează unor astfel de circumstanțe, iar cei care se vor înrola trebuir să completeze online câteva chestionare în perioada următoare, apoi peste o lună, 6 luni și peste un an. Detaliile se găsesc pe site-ul www.alexgiurgea.ro/colectiv/.

În seara de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a făcut prăpăd la clubul Colectiv din Capitală. În urma tragediei, 64 de tineri nevinovați, care asisteau la un concert, au murit. Alte peste 140 de persoane au fost rănite. Acesta este considerat cel mai dramatic caz din România ultimelor decenii.

Citește și: Una dintre primele victime ale incendiului din Colectiv, îngropată abia la finalul acestei luni

Post-ul Tragedia de la Colectiv devine subiect de studiu apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Tragedia de la Colectiv devine subiect de studiu

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Simona Halep joacă joi, de la ora 9.00, cu poloneza Agnieszka Radwanska, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Până atunci, postul care transmite meciurile din Asia a luat-o peste picior pe constănțeancă, prezentând, de mai multe ori, cadre apropiate cu bustul româncei!

Simona Halep joacă joi, de la ora 9.00, cu poloneza Agnieszka Radwanska, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Până atunci, postul care transmite meciurile din Asia a luat-o …]

Sport 0 Comentarii

Cutremurător! O româncă din Spania a fost arsă de vie de soţul ei!

Cutremurător! O româncă din Spania a fost arsă de vie de soţul ei! – O româncă din Spania, în vârstă de 29 de ani se zbate între viaţă şi moarte, …]

Sport 0 Comentarii

Atacantul stelist Alexandru Tudorie a jucat trei minute la Ploiești, a ratat o ocazie uriașă, apoi a plecat la București, să-și altoiască fosta iubită. ^”L-am reclamat la Secția 10 și mă duc și la IML. Mă dor toate”

Atacantul stelist Alexandru Tudorie a jucat trei minute la Ploiești, a ratat o ocazie uriașă, apoi a plecat la București, să-și altoiască fosta iubită. ^”L-am reclamat la Secția 10 și …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*