26 aprilie 2016 Comentarii 0

Traian Băsescu îi face plângere procurorului general interimar, pentru abuz în serviciu

Traian Băsescu îi face plângere procurorului general interimar, pentru abuz în serviciu

Traian Băsescu a anunțat marți că îi va face o plângere procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, pentru abuz în serviciu, în legătură cu acuzațiile de spălare de bani. 

Fostul președinte al României susține că Bogdan Licu face „un joc politic murdar” pentru a rămâne în continuare prim adjunct al noului procuror general al României.

„Licu acum urmăreşte un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face plângere pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul preşedinte al României are aprobarea şefilor instituţiei”, a spus Băsescu, marți seară, la TVR 1, citat de Agerpres.

Fostul președinte susține că din cauza calității de suspect în dosarul instrumentat de Parchetul General, îi sunt luate anumite drepturi.

 

„Au redeschis toate aceste dosare încă din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamaţii numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicaţia de nu m-a chemat nimeni până acum? Poate n-a fost nevoie să mă cheme. Foarte bine, dar, fraţilor, închideţi dosarele, pentru că mie îmi luaţi nişte drepturi. Eu, spre exemplu, acum, că suspect nu am dreptul să port armă, iar eu am în mod legitim drept de port armă. Pentru ce mi-l ia un procuror că-şi face el jocul pentru scaunul lui?”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a fost pus sub urmărire penală în dosarul lui Costel Cășuneanu. Fostul președinte este acuzat de spălare de bani în formă continuată, Băsescu este anchetat într-un dosar privind un teren obţinut de la omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat, în anul 2000, de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit un preț mic, de aproape aproape 1,5 miliarde de lei vechi, adică adică în jur de 70 de mii de dolari la vremea respectivă. În aceeași zi, la același notar, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de trei ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu a vândut terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi, adică peste 300.000 de dolari la vremea respectivă.

Persoana care a cumpărat terenul a fost Gabriela Blaj, cumnata și asociata lui Costel Cășuneanu. Băsescu ar fi primit 110.000 de dolari în numerar şi 8.285.000.000 lei vechi prin transfer bancar de la Gabriela Blaj. Femeia primise aceşti bani în aceeaşi zi, tot prin transfer bancar, de la cumnatul Costel Căşuneanu.

În același an,  la mai puțin de o săptămână, Traian şi Maria Băsescu au cumpărat de la Virgil şi Mariana Gheţeu o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti Ploieşti 137 B, cu 280 de mii de dolari. Potrivit procuroarei, banii ar fi fost achitaţi în numerar, iar provenienţa nu ar fi fost justificată. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

În acest dosar, Costel Cășuneanu a fost audiat la Parchetul General în decembrie anul trecut. Acesta le-ar fi spus procurorilor că Băsescu ar fi cumpărat terenul din Privighetorilor cu banii lui.

Post-ul Traian Băsescu îi face plângere procurorului general interimar, pentru abuz în serviciu apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Traian Băsescu îi face plângere procurorului general interimar, pentru abuz în serviciu

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Sfârșit tragic! Bătrână de 92 de ani, ucisă pentru 50 de lei și un telefon

Sfârșit tragic! Bătrână de 92 de ani, ucisă pentru 50 de lei și un telefon – Sfârșit cumplit pentru o bătrână în vârstă de 92 de ani, care locuia singură …]

Sport 0 Comentarii

Au oborât un record de pe vremea lui Guardiola: 29 de meciuri la rând fără eșec!

Au oborât un record de pe vremea lui Guardiola: 29 de meciuri la rând fără eșec! – FC Barcelona a stabilit, după remiza cu Valencia, scor 1-1, din Cupa Regelui, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*