5 mai 2016 Comentarii 0

TRANSALPINA s-ar putea deschide din 15 mai

TRANSALPINA s-ar putea deschide din 15 mai

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, ar putea să fie deschisă circulației din 15 mai, după ce restricțiile rutiere pe anumite porțiuni au fost prelungite deja de două ori până acum, anunță CNADNR.

Vremea rea a făcut ca drumarii să amâne deszăpezirea Transalpinei în zona de creastă, cu toate că pe anumite tronsoane se poate ajunge cu maşina. Siguranţa traficului nu este însă aceeaşi pe toate porţiunile din drumul naţional, mai ales din cauza posibilelor căderi de stânci de pe versanţi şi a faptului că vremea este în continuare schimbătoare, scrie Alba24.ro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a propus să deschidă cea mai înaltă şosea din România până pe 15 mai. Potrivit site-ului instituției, pe DN 67C (Curpăt) – km 67+400-79+200 și DN 67C (Rânca – Gorj limită județele Vâlcea/Alba) – km 34+800-67+400, circulaţia autovehiculelor este întreruptă până pe 15 mai. Restricţiile rutiere au fost prelungite deja de două ori până acum, deşi perioada de trafic închis se încheia, conform graficelor, pe 30 martie.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci, din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Tronsonul spectaculos, cu serpentine şi altitudini ameţitoare – Pasul Urdele – se află la granița dintre cele două județe.

Drum este încă în lucru

Drumul este însă în continuare în lucru şi ar mai fi de executat anumite tipuri de lucrări, în special legate de siguranţa traficului rutier. Şi în acest an, drumarii mai au de montat peste un kilometru de parapeţi şi de executat anumite lucrări de consolidare a şoselei. Potrivit conducerii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, nu ar dura foarte mult pentru ca şoseaua să fie pusă la punct, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii sigure.

Până atunci, cei care se aveturează pe porţiunea de drum închis şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

Post-ul TRANSALPINA s-ar putea deschide din 15 mai apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – TRANSALPINA s-ar putea deschide din 15 mai

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Ce tragedie! Un tânăr fotbalist din Bundesliga a murit într-un accident împreună cu alți doi prieteni!

Ce tragedie! Un tânăr fotbalist din Bundesliga a murit într-un accident împreună cu alți doi prieteni! – Dramă de proporții în fotbalul german. Tânărul Niklas Feierabend, un jucător în vârstă …]

Sport 0 Comentarii

S-au împăcat? Ben Affleck și Jennifer Garner, vacanță în Paris

S-au împăcat? Ben Affleck și Jennifer Garner, vacanță în Paris – Ben Affleck și Jennifer Garner au anunțat anul trecut că divorțează după zece ani de mariaj. Au rămas totuși …]

Sport 0 Comentarii

Budescu, eroul României, ironizat: ”Mai bine își dă singur palma aia!”

Budescu, eroul României, ironizat: ”Mai bine își dă singur palma aia!” – Calificarea României la EURO 2016 nu are strălucire. Românii nu au ieșit pe străzi, ca altădată, pentru a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*