8 mai 2016 Comentarii 0

Trei jurnaliști spanioli s-au întors acasă după ce au fost sechestrați zece luni în Siria

Trei jurnaliști spanioli s-au întors acasă după ce au fost sechestrați zece luni în Siria

Trei jurnaliști spanioli au fost eliberați după ce au fost sechestrați timp de aproape zece luni în Siria. Cei trei au sosit duminică la o bază militară din apropierea Madridului, relatează agenția France Presse.

„Jurnaliștii spanioli Jose Manuel Lopez, Angel Sastre și Antonio Pampliega, care au fost răpiți în Alep, în nordul Siriei, în urmă cu aproape zece luni, au ajuns la Torrejon”, , a anunțat guvernul spaniol într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Eliberarea celor trei bărbați, reporteri de război, a fost anunțată sâmbătă seara, când cei trei se aflau în Turcia, unde un avion guvernamental spaniol a fost trimis pentru a-i readuce în Spania.

Anterior, guvernul spaniol a subliniat că această eliberare a fost „posibilă datorită eforturilor a numeroși funcționari și colaborării cu țări aliate și prietene, în special în faza finală, care s-a desfășurat din Turcia și Qatar”. Nu se știe dacă pentru eliberarea jurnaliștilor a fost plătită vreo răscumpărare.

Cei trei reporteri fuseseră văzuți ultima dată în 13 iulie 2015 într-un cartier din Alep aflat sub controlul mai multor grupări rebele. Ei circulau cu o camionetă și au fost răpiți de un grup de bărbați.

Foto: EPA

Post-ul Trei jurnaliști spanioli s-au întors acasă după ce au fost sechestrați zece luni în Siria apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Trei jurnaliști spanioli s-au întors acasă după ce au fost sechestrați zece luni în Siria

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Lituania are în lot un jucător din liga a treia spaniolă pentru testul cu România / FOTO&VIDEO

Lituania are în lot un jucător din liga a treia spaniolă pentru testul cu România / FOTO&VIDEO – Naționala de fotbal a Lituaniei are în lotul pentru amicalul cu România, …]

Sport 0 Comentarii

Simona Halep, după duelul “forţă contra forţă” cu Sabine Lisicki: “Am luptat pentru fiecare minge, e plăcut să fiu în sferturi”

Simona Halep, după duelul “forţă contra forţă” cu Sabine Lisicki: “Am luptat pentru fiecare minge, e plăcut să fiu în sferturi” – Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA …]

Sport 0 Comentarii

Nu o să-i vină să crezi cum a cucerit Codin Maticiuc atâtea femei frumoase! „Prin cele doua medode clasice”

Nu o să-i vină să crezi cum a cucerit Codin Maticiuc atâtea femei frumoase! „Prin cele doua medode clasice” – Codin Maticiuc , cunoscut pentru aparițiile sale le petrecerile de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*