Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca
24 iulie 2015 Comentarii 0

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca – Comisia Europeană a aprobat finanțarea publică a tunelului pe sub Marea Baltică, ce va lega Danemarca și Germania.

„Legătura fixa reprezentată de Centura Fehmarn va scurta considerabil timpul de călătorie între Germania și partea estica a Danemarcei și țările nordice spre beneficiul ambelor popoare și al economiei”, a declarat comisarul european, Margrethe Vestager.

Tunelul lung de 19 km va avea două linii de cale ferata și o autostradă cu patru benzi și va fi deschis pentru trafic în 2024. Costurile vor fi suportate în principal de Danemarca, dar o parte din proiect va fi finanțat și de către UE.

Țările au pus în discuție o legătura feroviară și rutieră prin Centura Fehmarn, o strâmtoare din Marea Baltică, între insula daneză Lolland și cea germană Fehmarn, de câțiva ani buni. Costurile proiectului sunt estimate la un total de 9,5 miliarde dolari.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Ştiri Externe 0 Comentarii

Rusia avertizează NATO și SUA!

Rusia avertizează NATO și SUA! – Ministerul rus de Externe acuză Statele Unite și NATO că amplasează echipamente militare în mai multe țări din estul Europei, sub pretextul unor exerciții …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Scandal de corupţie la FIFA

Scandal de corupţie la FIFA – Sepp Blatter a anunţat că se retrage de la şefia FIFA! Oficiali ai FIFA, ies în faţă cu detalii compromiţătoare. Chuck Blazer, fostul preşedinte …]

Naomi Campbell, condamnată la şase luni de închisoare

Naomi Campbell, condamnată la şase luni de închisoare – Modelul britanic Naomi Campbell a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce, în august 2009, a atacat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*