Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca
24 iulie 2015 Comentarii 0

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca – Comisia Europeană a aprobat finanțarea publică a tunelului pe sub Marea Baltică, ce va lega Danemarca și Germania.

„Legătura fixa reprezentată de Centura Fehmarn va scurta considerabil timpul de călătorie între Germania și partea estica a Danemarcei și țările nordice spre beneficiul ambelor popoare și al economiei”, a declarat comisarul european, Margrethe Vestager.

Tunelul lung de 19 km va avea două linii de cale ferata și o autostradă cu patru benzi și va fi deschis pentru trafic în 2024. Costurile vor fi suportate în principal de Danemarca, dar o parte din proiect va fi finanțat și de către UE.

Țările au pus în discuție o legătura feroviară și rutieră prin Centura Fehmarn, o strâmtoare din Marea Baltică, între insula daneză Lolland și cea germană Fehmarn, de câțiva ani buni. Costurile proiectului sunt estimate la un total de 9,5 miliarde dolari.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Ştiri Externe 0 Comentarii

Astăzi are loc summitul G7 – cele mai mari puteri economice ale lumii se reunesc în Germania

Summit G7  în Germania, criza din Grecia și violențele din estul Ucrainei sunt subiectele principale. Este al doilea an consecutiv când Rusia lipsește de la summit-ul G7, organizația celor mai …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Suspectul în atacul armat asupra bisericii din Charleston a fost capturat de polițiști !

Suspectul în atacul armat asupra bisericii din Charleston a fost capturat de polițiști! – Bărbatul responsabil pentru masacrul de la biserica din Charleston, South Carolina a fost prins de poliție. …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Incredibil! Cu ce preț s-au vândut la licitație chiloții reginei Victoria!

Incredibil! Cu ce preț s-au vândut la licitație chiloții reginei Victoria – Casa Chippenham Auction Rooms din comitatul englez Wiltshire a reușit șă vandă la licitație, pentru suma record de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*