Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca
24 iulie 2015 Comentarii 0

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca

Tunelul care va costa 9 miliarde de dolari, dintre Germania și Danemarca – Comisia Europeană a aprobat finanțarea publică a tunelului pe sub Marea Baltică, ce va lega Danemarca și Germania.

„Legătura fixa reprezentată de Centura Fehmarn va scurta considerabil timpul de călătorie între Germania și partea estica a Danemarcei și țările nordice spre beneficiul ambelor popoare și al economiei”, a declarat comisarul european, Margrethe Vestager.

Tunelul lung de 19 km va avea două linii de cale ferata și o autostradă cu patru benzi și va fi deschis pentru trafic în 2024. Costurile vor fi suportate în principal de Danemarca, dar o parte din proiect va fi finanțat și de către UE.

Țările au pus în discuție o legătura feroviară și rutieră prin Centura Fehmarn, o strâmtoare din Marea Baltică, între insula daneză Lolland și cea germană Fehmarn, de câțiva ani buni. Costurile proiectului sunt estimate la un total de 9,5 miliarde dolari.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Economie 0 Comentarii

Topul insulelor grecești scoase la vânzare

Topul insulelor Grecești scoase la vânzare – Pe lângă o reformă ce se anunță destul de strictă, Grecia trebuie să urmeze un calendar de măsuri pentru a primi ajutorul financiar …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Miliardari care acceptă să doneze jumătate din avere!

Miliardari care acceptă să doneze jumătate din avere – Promisiunea de a dărui sau „Giving Pledge”, este un proiect caritabil înfiinţat de fondatorul Microsoft, Bill Gates şi investitorul Warren Buffet. În …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

G7, pregătiți să impună noi sancțiuni Rusiei

G7, pregătiți să impună noi sancțiuni Rusiei – Statele Unite și aliații săi, acuză Rusia de suprimarea acordului de la Minsk, semnat pe 12 februarie și de întreținere a rebeliunilor …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*