Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști
14 aprilie 2016 Comentarii 0

Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

Turnul Sudic al Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, care are un punct de belvedere asupra Cetății Alba Carolina, poate fi vizitat. Restaurat cu fonduri europene, acesta a fost inaugurat azi.

Turnul înalt de 28 de metri oferă o vedere panoramică asupra Cetății și a monumentelor istorice din incinta acesteia, motiv pentru care va contribui la creșterea atractivității turistice a municipiului Alba Iulia, așa cum susțin reprezentanții bisericii Romano-Catolice.

Festivitatea în care Turnul Sudic a fost inaugurat după modernizare a avut loc joi în prezența arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György, a primarului Mircea Hava și a peste 100 de persoane, scrie ziarul Unirea.

În discursul său, arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György, a mulțumit celor care au sprijinit Arhiepiscopia în realizarea acestui proiect spunând că turnul este foarte important deoarece adăpostește clopotele, care cheamă oamenii la biserică și îi anunță că a venit timpul pentru rugăciune.

Spre finalul festivității a avut loc o scurtă ceremonie religioasă, iar apoi cei prezenți au urcat, în grupuri de 20 de persoane, în turnul care găzduiește și un spațiu expozițional.

Tot în cadrul acestui proiect s-a montat un lift special pentru persoane cu dizabilități care va asigura accesul acestora în Biserica Romano-Catolică.

Valoarea totală a proiectului este de 377.065 de lei, valoarea cheltuielilor eligibile fiind de 373.875 de lei. Valoarea finanțării nerambursabile acordată în cadrul proiectului este de 336.488 de lei, reprezentând 90% din cheltuielile eligibile.

Foto: Ziarul Unirea

turn 1
turn 2
turn 3
turn 4
turn 5
turn 6

Post-ul Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Copilul afgan, care se juca îmbrăcat într-o pungă cu numele lui Messi, a primit un tricou din partea idolului său

Copilul afgan, care se juca îmbrăcat într-o pungă cu numele lui Messi, a primit un tricou din partea idolului său – Băieţelul afgan în vârstă de cinci ani care a …]

Sport 0 Comentarii

Spania a învins Franţa şi s-a calificat în finala CE de baschet / VIDEO

Spania a învins Franţa şi s-a calificat în finala CE de baschet / VIDEO – Reprezentativa masculină a Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de baschet, în urma victoriei …]

Povestea atletei Andreea Arsine, calificată la Olimpiada de la Rio, și care a lucrat cinci ani ca poștăriță

Povestea atletei Andreea Arsine, calificată la Olimpiada de la Rio, și care a lucrat cinci ani ca poștăriță – Atleta Andreea Arsine (27 de ani) s-a calificat la Jocurilor Olimpice de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*