Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști
14 aprilie 2016 Comentarii 0

Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

Turnul Sudic al Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, care are un punct de belvedere asupra Cetății Alba Carolina, poate fi vizitat. Restaurat cu fonduri europene, acesta a fost inaugurat azi.

Turnul înalt de 28 de metri oferă o vedere panoramică asupra Cetății și a monumentelor istorice din incinta acesteia, motiv pentru care va contribui la creșterea atractivității turistice a municipiului Alba Iulia, așa cum susțin reprezentanții bisericii Romano-Catolice.

Festivitatea în care Turnul Sudic a fost inaugurat după modernizare a avut loc joi în prezența arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György, a primarului Mircea Hava și a peste 100 de persoane, scrie ziarul Unirea.

În discursul său, arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Jakubinyi György, a mulțumit celor care au sprijinit Arhiepiscopia în realizarea acestui proiect spunând că turnul este foarte important deoarece adăpostește clopotele, care cheamă oamenii la biserică și îi anunță că a venit timpul pentru rugăciune.

Spre finalul festivității a avut loc o scurtă ceremonie religioasă, iar apoi cei prezenți au urcat, în grupuri de 20 de persoane, în turnul care găzduiește și un spațiu expozițional.

Tot în cadrul acestui proiect s-a montat un lift special pentru persoane cu dizabilități care va asigura accesul acestora în Biserica Romano-Catolică.

Valoarea totală a proiectului este de 377.065 de lei, valoarea cheltuielilor eligibile fiind de 373.875 de lei. Valoarea finanțării nerambursabile acordată în cadrul proiectului este de 336.488 de lei, reprezentând 90% din cheltuielile eligibile.

Foto: Ziarul Unirea

turn 1
turn 2
turn 3
turn 4
turn 5
turn 6

Post-ul Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Turnul din care se văd frumusețile Cetății Alba Carolina, deschis pentru turiști

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un român a fost martorul unui episod horror. Un fan a intrat pe teren și a atacat arbitrul | VIDEO

Un român a fost martorul unui episod horror. Un fan a intrat pe teren și a atacat arbitrul | VIDEO – Fanii turci sunt nebuni de legat. La puțin timp …]

Sport 0 Comentarii

Britanicii intră pe teren de Boxing Day. Costel Pantilimon își întâlnește fosta echipă. Unde se mai joacă fotbal

Britanicii intră pe teren de Boxing Day. Costel Pantilimon își întâlnește fosta echipă. Unde se mai joacă fotbal – Fotbalul britanic nu renunță la competiții nici de Crăciun și celelalte …]

Sport 0 Comentarii

Atac armat în SUA. 6 persoane au murit

Atac armat în SUA. 6 persoane au murit – Un nou atac armat a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în statul american Georgia. Atacul vine după un …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*