8 aprilie 2016 Comentarii 0

Un al doilea grup de imigranţi a plecat din Grecia spre Turcia în baza acordului UE-Turcia

Un al doilea grup de imigranţi a plecat din Grecia spre Turcia în baza acordului UE-Turcia

Un al doilea grup de migranți a plecat vineri din Grecia în Turcia, în baza acordului UE-Turcia stabilit în vederea reducerii numărului de extracomunitari din Europa.

Un vas cu 45 de imigranţi la bord a plecat, vineri, de pe insula greacă Lesbos spre Turcia, în portul Dikili, fiind al doilea transport de acest tip de la intrarea în vigoare a acordului.

Ulterior, o altă navă se îndrepta către insula Lesbos cu 95 de migranți la bord, aceștia urmând să fie returnați în Turcia, potrivit televiziunii de stat elenă, care a anunțat la cei aflați la bordul vasului sunt refugiați din Pakistan. Activiștii au protestat împotriva a ceea ce ei consideră ‘deportarea’ migranților, începută în această săptămână, strigând „UE să-și fie rușine”, potrivit The Guardian.
Primul grup de 202 imigranţi care au fost trimişi înapoi în Turcia în baza acordului încheiat pe 18 martie cu UE a plecat luni, fiind vorba despre imigranţi din Pakistan şi Afganistan, din insulele Lesbos şi Chios.

În portul Mytilene, cel puţin doi activişti s-au aruncat în apă în apropierea vasului, agăţându-se de lanţul de ancoră şi afişând litera V în semn de victorie, dar au fost scoşi imediat din mare de paza de coastă greacă.

Potrivit planului agreat de UE şi Turcia, pentru fiecare imigrant sirian retrimis în Turcia, UE se obligă să repartizeze un altul în statele membre, într-un cadru limitat de 72.000 de locuri.

 

Post-ul Un al doilea grup de imigranţi a plecat din Grecia spre Turcia în baza acordului UE-Turcia apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un al doilea grup de imigranţi a plecat din Grecia spre Turcia în baza acordului UE-Turcia

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară – Patriarhia Română a anunțat că o delegaţie a instituţiei va aduce, sâmbătă seară, pe Aeroportul Henri Coandă, Lumina Sfântă …]

Sport 0 Comentarii

Percheziții la Primăria Sectorului 5. Procurorii verifică listele electorale

Percheziții la Primăria Sectorului 5. Procurorii verifică listele electorale – Sediul Primăriei Sectorului 5 a fost călcat de procurori și polițiști în această dimineață cu scopul verificării listelor electorale, unde au …]

Sport 0 Comentarii

EXCLUSIV / Tânăra din Topoloveni dată dispărută a fost găsită la Spitalul Obregia

EXCLUSIV / Tânăra din Topoloveni dată dispărută a fost găsită la Spitalul Obregia – Andreea Mădălina Pavel (27 de ani), tânăra din Topoloveni care a fost dată dispărută după ce …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*