Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor din Marea Britanie
1 aprilie 2016 Comentarii 0

Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor din Marea Britanie

Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor din Marea Britanie

Junead Khan, în vârstă de 25 de ani, s-a folosit de slujba sa de curier la o companie farmaceutică drept acoperire pentru a face muncă de recunoaștere în fața bazelor americane. Bărbatul a fost găsit vinovat vineri de un tribunal din Londra de planificarea unui atentat împotriva militarilor americani din Marea Britanie. Totul s-ar fi petrecut între mai și iulie 2015, relatează AFP.

imageResize

Obiectivul său, conform mesajelor pe care le-a schimbat cu un combatant al SI, descoperite de poliție, era să simuleze un accident în fața uneia dintre aceste baze și să atace un militar cu un cuțit, în încercarea de a reproduce scenariul uciderii soldatului britanic Lee Rigby din mai 2013, scrie Agerpres. Lee Rigby a fost lovit cu mașina de Michael Adebolajo și Michael Adebowale, doi londonezi de origine nigeriană, în timp ce acesta mergea pe jos îmbrăcat în civil la cazarma sa din cartierul Woolwich, în sudul capitalei britanice. Apoi, cei doi bărbați l-au înjunghiat și aproape decapitat pe soldat, sub ochii trecătorilor.

După arestarea lui Junead Khan la mijlocul lunii iulie 2015, poliția a găsit în locuința sa imagini care-l prezentau pozând în fața unui steag negru, precum cel al SI, și în calculatorul său instrucțiuni pentru fabricarea de bombe. El a făcut de asemenea căutări pe Internet pentru a-și cumpăra un cuțit de luptă.

Bărbatul, care riscă o pedeapsă cu închisoare pe viață, a fost de asemenea găsit vinovat pentru că a intenționat să se alăture SI în Siria. Sentința în cazul său urmează să fie pronunțată pe 13 mai.

Post-ul Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor din Marea Britanie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor din Marea Britanie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Suspendatul Șumudică și-a dat în primire elevii: ^”E plin de pariori în fotbalul nostru!”

Suspendatul Șumudică și-a dat în primire elevii: ^”E plin de pariori în fotbalul nostru!” – Marius Șumudică, antrenorul Astrei Giurgiu, a fost suspendat ieri pentru 6 luni și a primit …]

Sport 0 Comentarii

Stelistul Adi Popa și ”bulgarul” Claudiu Keșeru au făcut Crăciunul în elicopter. Tricolorii au luat și lecții de magie de la celebrul iluzionist David Copperfield / GALERIE FOTO

Stelistul Adi Popa și ”bulgarul” Claudiu Keșeru au făcut Crăciunul în elicopter. Tricolorii au luat și lecții de magie de la celebrul iluzionist David Copperfield / GALERIE FOTO – Fotbalistul …]

Sport 0 Comentarii

Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca a fost amânat până în 2017!

Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca a fost amânat până în 2017! – Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca a fost amânat până în decembrie 2017, potrivit proiectului …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*