4 mai 2016 Comentarii 0

Un copil de 10 ani a primit 10.000 de dolari de la Facebook, după ce a descoperit o vulnerabilitate la Instagram

Un copil de 10 ani a primit 10.000 de dolari de la Facebook, după ce a descoperit o vulnerabilitate la Instagram

Jani, un copil în vârstă de 10 ani din Finlanda, a descoperit o vulnerabilitate în reţeaua de socializare şi a primit 10.000 de dolari din partea Facebook, în cadrul programului Bug Bounty. Acest program presupune descoperirea şi apoi semnalarea unei vulnerabilităţi care poate compromite securitatea reţelelor de socializare deţinute de Facebook, printre care se află şi Instagram.

Jani, un puşti din Finlanda în vârstă de numai 10 ani, a găsit o modalitate de a şterge comentariile altor utilizatori din reţeaua Instagram, fără a fi necesară autentificarea în conturile acestora. În loc să păstreze secretă vulnerabilitatea descoperită, Jani a semnalat problema trimiţând un raport administratorilor Instagram.

Pentru adjudecarea recompensei în bani, Jani a demonstrat echipei Instagram bug-ul descoperit, ştergând un comentariu postat de aceştia pe un cont de test. El a primit suma de 10.000 de dolari, cu care vrea să îşi cumpere o bicicletă şi un calculator.

Nu este prima oară când Facebook plătește o persoană privată pentru asemenea acte. Prin programul „Bug Bounty”, lansat în 2011, au fost plătiţi 4,3 milioane de dolari unui număr de peste 800 de persoane care au ajutat rețeaua să depisteze falii. Jani este, cel puțin deocamdată, cel mai tânăr.

Foto: EPA

Post-ul Un copil de 10 ani a primit 10.000 de dolari de la Facebook, după ce a descoperit o vulnerabilitate la Instagram apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un copil de 10 ani a primit 10.000 de dolari de la Facebook, după ce a descoperit o vulnerabilitate la Instagram

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Marius Copil a prins semifinalele la Bratislava

Marius Copil a prins semifinalele la Bratislava – La masculin, la turneul de tip challenger de la Bratislava (competiție dotată cu premii totale de 85.000 de euro plus ospitalitate), în …]

Sport 0 Comentarii

Promovarea e departe. Cordoba lui Andone, eșec în prelungiri cu Osasuna

Promovarea e departe. Cordoba lui Andone, eșec în prelungiri cu Osasuna – Florin Andone (22 de ani) nu a reușit să mai înscrie, iar Cordoba pierdut, sâmbătă seară, pe teren …]

Sport 0 Comentarii

Ibrahimovici le-a pus ecrane în piață suedezilor, să-l vadă jucând din nou acasă

Ibrahimovici le-a pus ecrane în piață suedezilor, să-l vadă jucând din nou acasă – Meciul Malmo – PSG (0-5) a stârnit un interes enorm în orașul suedez. Nordicii au făcut …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*