29 aprilie 2016 Comentarii 0

Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

Un cetățean englez, în vârstă de 43 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă în timp ce avea asupra sa zeci de monede bizantine.

Potrivit polițiștilor, ieri dimineață, cetățeanul englez a fost depistat într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

„În urma controlului specific, polițiștii de frontieră români au descoperit, în bagajele personale ale persoanei în cauză, cinci pliculețe din plastic ce conțineau monede vechi. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este vorba de 71 de piese din metal alb și negru – roșcat, ale căror caracteristici indică faptul că ar fi monede bizantine, susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un bazar din Turcia, dar nu a putut prezenta documente justificative.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării monedele până la finalizarea cercetărilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea pe teritoriul statului român, precum și deținerea, comercializarea, organizarea de expoziții sau orice operație privind circulația bunurilor culturale mobile ori provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispozițiilor legale ale statului respectiv, si care au fost exportate ilegal”, faptă prevăzută și sancționată de art. 85, alin. 1 din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național.

Post-ul Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Alertă cu bombă la o televiziune! Suspectul ar fi fost împuşcat!

Alertă cu bombă la o televiziune! Suspectul ar fi fost împuşcat! – O alertă cu bombă a avut loc în această seara la televiziunea  Fox 45, din Baltimore, USA. Bărbatul …]

Sport 0 Comentarii

Romică Surdu îl dă în judecată pe Cristi Bud, fostul lui coleg

Romică Surdu îl dă în judecată pe Cristi Bud, fostul lui coleg – Romeo Surdu şi Cristi Bud au fost colegi la Milsami Orhei, dar acum nu-şi mai vorbesc. Mai …]

Sport 0 Comentarii

Iordănescu se dă mare, după egalul cu Spania, și îl atacă pe Iorgulescu: ^”Ei au jucători de Champions League, iar noi ne luptăm cu play-off-ul nostru!”

Iordănescu se dă mare, după egalul cu Spania, și îl atacă pe Iorgulescu: ^”Ei au jucători de Champions League, iar noi ne luptăm cu play-off-ul nostru!” – Anghel Iordănescu s-a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*