29 aprilie 2016 Comentarii 0

Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

Un cetățean englez, în vârstă de 43 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă în timp ce avea asupra sa zeci de monede bizantine.

Potrivit polițiștilor, ieri dimineață, cetățeanul englez a fost depistat într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

„În urma controlului specific, polițiștii de frontieră români au descoperit, în bagajele personale ale persoanei în cauză, cinci pliculețe din plastic ce conțineau monede vechi. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este vorba de 71 de piese din metal alb și negru – roșcat, ale căror caracteristici indică faptul că ar fi monede bizantine, susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile dintr-un bazar din Turcia, dar nu a putut prezenta documente justificative.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării monedele până la finalizarea cercetărilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea pe teritoriul statului român, precum și deținerea, comercializarea, organizarea de expoziții sau orice operație privind circulația bunurilor culturale mobile ori provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispozițiilor legale ale statului respectiv, si care au fost exportate ilegal”, faptă prevăzută și sancționată de art. 85, alin. 1 din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național.

Post-ul Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un englez a fost prins la frontiera română cu zeci de monede bizantine

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Minaur le-a scos handbalul din cap celor de la CSM Ploiești!

Minaur le-a scos handbalul din cap celor de la CSM Ploiești! – Minaur Baia Mare a făcut spectacol luni, în meciul cu CSM Ploiești, în ultimul joc al etapei a 19-a …]

Sport 0 Comentarii

De peste un an nu s-a mai întâmplat asta la un meci al Stelei. Cea mai importantă „achiziție” pentru derby-ul cu Dinamo de duminică. Reghecampf a recunoscut: ”Am avut o discuție”

De peste un an nu s-a mai întâmplat asta la un meci al Stelei. Cea mai importantă „achiziție” pentru derby-ul cu Dinamo de duminică. Reghecampf a recunoscut: ”Am avut o …]

Sport 0 Comentarii

CSM Ploiești, handbal fără… Energie. Sâmbătă se joacă derby-ul Steaua – Dinamo

CSM Ploiești, handbal fără… Energie. Sâmbătă se joacă derby-ul Steaua – Dinamo – Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să se aleagă cu vreun punct din ultima partidă …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*