2 mai 2016 Comentarii 0

Un jurnalist s-a infiltrat într-o celulă jihadistă care plănuia un atentat în Franța. Ce a descoperit

Un jurnalist s-a infiltrat într-o celulă jihadistă care plănuia un atentat în Franța. Ce a descoperit

Un jurnalist francez a reușit să se infiltreze într-o celulă de jihadiști care plănuia un atac în numele Statului Islamic. Acesta i-a filmat cu o cameră ascunsă, înainte ca jihadiștii să fie arestați.

Jurnalistul al postului de televiziune Canal + a folosit pseudonimul Said Ramzi pe parcursul acestei anchete. El a realizat un documentar numit “Soldații lui Allah”, care vrea să prezinte modul de gândire al jihadiștilor, relatează AFP. Ramzi susține că este un musulman „din aceeaşi generaţie cu cu criminalii” care au comis atacurile teroriste de la 13 noiembrie la Paris, soldate cu 130 de morţi.

„Obiectivul meu a fost să înţeleg ce se întâmplă în capul lor”, a declarat jurnalistul al cărui documentar urmează să fie difuzat în Franța.

„Unul dintre principalele învăţământe a fost că nu am văzut urmă de islam în acest caz. Nicio voinţă de a face lumea mai bună. Numai tineri pierduţi, frustraţi, sinucigaşi, uşor manipulabili”, continuă el.

<iframe src=”http://www.ultimedia.com/deliver/generic/iframe/mdtk/01836272/src/lfxvqk/zone/1/showtitle/1/” frameborder=”0″ scrolling=”no” marginwidth=”0″ marginheight=”0″ hspace=”0″ vspace=”0″ webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” allowfullscreen=”true” width=”805″ height=”453″></iframe>

Ramzi a intrat destul de rapid în contact cu grupul. El a început să discute cu cei care practică jihadul pe Facebook, apoi s-a întâlnit cu o persoană care a fost prezentată drept „emir” al unui grup de aproximativ 12 tineri. Întâlnirea a avut loc la Chateauroux, un oraş situat în partea central-vestică a Franţei. „Emirul” era un tânăr francez de origine turcă – Oussama -, iar la prima lor întâlnire a încercat să-l convingă pe jurnalist că dacă efectuează o misiune sinucigașă îl așteaptă paradisul.

„Aceasta este calea către paradis”, îi spune Oussama cu un zâmbet terifiant pe faţă. „Vino, frate, să mergem în paradis, femeile ne aşteaptă acolo, cu îngeri ca servitori. Vei avea un palat, un cal înaripat de aur şi rubine”, a povestit jurnalistul.

Într-o altă întâlnire, în faţa unei moschei de la periferia Parisului, un membru al grupului arată cu degetul un avion care se apropie de Aeroportul de la Bourget, situat în apropiere.

„Cu un mic lansator de rachete, poţi să ai uşor unul dintr-astea. Faci ceva de genul ăsta în numele Statului Islamic, iar Franţa va fi traumatizată trimp de un secol”, a spus jihadistul.

Unii dintre membri bandei, ca Oussama, încearcă să ajungă la Statul Islamic, în Siria. El a fost arestat de către poliţia turcă şi predat Franţei, unde a petrecut cinci luni la închisoare înainte să fie eliberat. În perioada în care era nevoit să se prezinte la o secție de poliţie o dată pe zi, conform condiţiilor eliberării, el a păstrat contactul cu grupul prin intermediul aplicaţiei criptate de mesagerie Telegram, pentru a organiza întâlniri la care au prins contur planuri în vederea comiterii unui atac.

„Trebuie să lovim o bază militară”, spune Oussama. „La fel cum au făcut la Charlie. Trebuie să-i loveşti în inimă. Ia-i prin surprindere. Ce vrei să facă? Nu sunt bine protejaţi. Francezii trebuie să moară cu miile”, spune el.

<iframe src=”http://www.ultimedia.com/deliver/generic/iframe/mdtk/01836272/src/lfxrkx/zone/1/showtitle/1/” frameborder=”0″ scrolling=”no” marginwidth=”0″ marginheight=”0″ hspace=”0″ vspace=”0″ webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” allowfullscreen=”true” width=”805″ height=”453″></iframe>

Lucrurile se accelerează după ce un anumit Abu Suleiman se întoarce din Rakka, orașul pe care Statul Islamic l-a desemnat capitală şi-i spune jurnalistului să se întâlnească într-o gară.

Odată ajuns acolo, nu Suleiman – pe care jurnalistul nu l-a întâlnit niciodată -, ci o femeie purtând un niqab îi înmânează o scrisoare. Jurnalistul a primit un plan de atac: să ţintească un club de noapte, să împuşte „până la moarte”, să aştepte forţele de securitate şi să detoneze o vestă de explozivi.

Lațul securităţii se strânsese însă în jurul grupului la acest moment, iar mai mulţi membri ai acestuia au fost arestaţi. Unul dintre ei, care a reuşit să scape de arestare, îi trimite jurnalistului un mesaj: „Eşti terminat „. „Acolo s-a terminat infiltrarea mea”, spune Ramzi.

Post-ul Un jurnalist s-a infiltrat într-o celulă jihadistă care plănuia un atentat în Franța. Ce a descoperit apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un jurnalist s-a infiltrat într-o celulă jihadistă care plănuia un atentat în Franța. Ce a descoperit

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Ce mare a crescut băieţelul Andreei Mantea! Imagine de colecţie cu cei doi, în ziua de Paşte!

Ce mare a crescut băieţelul Andreei Mantea! Imagine de colecţie cu cei doi, în ziua de Paşte! – Andreea Mantea şi-a surprins fanii de pe contul de socializare, după ce …]

Sport 0 Comentarii

SCM U Craiova a cucerit primul titul din istorie la volei! Toate rezultatele

SCM U Craiova a cucerit primul titul din istorie la volei! Toate rezultatele – Craiova a cucerit titlul marţi, încununând un sezon în care a fost cea mai echilibrată echipă …]

Sport 0 Comentarii

Simona Halep ar putea s-o înfrunte, în Australia, pe eleva lui Wim Fissette, ^antrenorul de care românca s-a despărțit cu un sms

Simona Halep ar putea s-o înfrunte, în Australia, pe eleva lui Wim Fissette, ^antrenorul de care românca s-a despărțit cu un sms – Simona Halep a avut un ghinion uriaş la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*