26 aprilie 2016 Comentarii 0

Un spital din București și două din Bacău au fost închise de Ministerul Sănătății

Un spital din București și două din Bacău au fost închise de Ministerul Sănătății

Trei spitale (unul din București și două din Bacău) au fost închise de Ministerul Sănătății din cauza neregulilor, ca urmare a controalelor privind infecţiile nosocmiale. De asemenea, au fost aplicate 578 de amenzi în valoare de 518.500 de lei.

Ministerul Sănătății a realizat un raport la nivel național, în cadrul căruia au fost chestionate 112 spitale. În urma controalelor, au fost închise trei unități medicale. Este vorba despre Centrul medical “Prain” pentru redarea auzului şi înfăţişarii normale Bucureşti, S.C. Eldimed Materna S.R.L. Bacău şi S.C. Clinica Palade S.R.L. Bacău. De asemenea, s-a luat decizia de suspendare a activităţii în trei situaţii. Este vorba de Spitalul Oraşenesc “Regele Carol I” Costeşti Argeş (suspendarea activităţii laboratorului de analiză a sputei, din cadrul pavilionului TBC), la Spitalul Oraşenesc “Oraviţa” (suspendarea activităţii bloc alimentar şi spălătorie) şi la secţia de psihiatrie cronici din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Valer Russu” Ludus, judeţ Mureş, scrie mediafax.ro.

Raportul realizat de Ministerul Sănătății a scos la iveală faptul că nu se asigură o stare igienică-sanitară corespunzătoare din totalul unităţilor controlate în 23% din cazuri. Raportul mai menționează că nu se asigură suprafaţa minimă pe pat, iar saloanele sunt subdimensionate şi supraaglomerate în 35% din cazuri şi în 30% din cazuri nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având şi un grad de uzură ridicat.

De asemenea, în 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare din blocurile alimentare, iar în 18% din cazuri nu se asigură evacuarea apei reziduale şi spitalele nu deţin staţii de dezinfecţie locală.

Nu în ultimul rând, datele arată că în 74 de unităţi spitaliceşti la nivel naţional, nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deşeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unităţi inspectate.

Post-ul Un spital din București și două din Bacău au fost închise de Ministerul Sănătății apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un spital din București și două din Bacău au fost închise de Ministerul Sănătății

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Ciprian Tătărușanu, eroul etapei a 27-a în Serie A! ^Parada rundei, în fața vicecampionului mondial Gonzalo Higuain / VIDEO

Ciprian Tătărușanu, eroul etapei a 27-a în Serie A! ^Parada rundei, în fața vicecampionului mondial Gonzalo Higuain / VIDEO – Un român este erou în Serie A, prima ligă de …]

Sport 0 Comentarii

Atac dur la șefii ”lupilor”: ”E pe la echipă unul care a fost șoferul lui Walter”. Reacția actualului manager sportiv de la Petrolul. Se apropie falimentul, au dispărut și plasmele din lojele stadionului!

Atac dur la șefii ”lupilor”: ”E pe la echipă unul care a fost șoferul lui Walter”. Reacția actualului manager sportiv de la Petrolul. Se apropie falimentul, au dispărut și plasmele …]

Sport 0 Comentarii

Scandalul de la FIFA nu se oprește! ^Sepp Blatter a fost interogat de către procurori! Este bănuit de gestiune frauduloasă! I-ar fi dat două milioane de franci elvețieni lui Michel Platini, în 2011

Scandalul de la FIFA nu se oprește! ^Sepp Blatter a fost interogat de către procurori! Este bănuit de gestiune frauduloasă! I-ar fi dat două milioane de franci elvețieni lui Michel …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*