2 mai 2016 Comentarii 0

Un turist thailandez, salvat de salvamontiști de pe platoul Bucegi

Un turist thailandez, salvat de salvamontiști de pe platoul Bucegi

Un turist thailandez a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce s-a aventurat pe un traseu din Bucegi și a intrat în hipotermie.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a pornit, însoțit de câțiva prieteni, din stațiunea Bran spre Cabana Babele de pe Platoul Bucegi. Îmbrăcat sumar și fără antrenament, a rezistat doar până aproape de Baza Salvamont Bușteni, unde frigul și vântul puternic l-au răpus. Thailandezului i s-a făcut rău și a leșinat, iar amicii lui au sunat imediat la 112.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj Salvamont de la Cabana Babele, care l-a găsit pe turist în stare de hipotermie gravă. Salvatorii montani au intervenit imediat, i-au acordat primul ajutor și l-au adăpostit la refugiul de pe Platoul Bucegi. Pentru transportul turistului la spital a fost solicitată pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine, intervenția unei șenilate SMURD.

”De la o temperatură de 34 de grade Celsius, am reușit după câteva ore să-l echilibrăm termodinamic. Victima era deshidratată, prezenta dureri în piept și insuficiență respiratorie, când un echipaj de intervenție cu şenilată l-a preluat pentru a-l transporta la cabana Piatra Arsă, unde îl aștepta o ambulanță cu medic”, ne-a declarat Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni.

Turistul thailandez a fost transportat la Spitalul Orășenesc Sinaia unde se află acum în stare stabilă.

Post-ul Un turist thailandez, salvat de salvamontiști de pe platoul Bucegi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Un turist thailandez, salvat de salvamontiști de pe platoul Bucegi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Edi Iordănescu, despre meciul de la Târgu Mureș: ”A fost măcel, dar nu din partea noastră!”

Edi Iordănescu, despre meciul de la Târgu Mureș: ”A fost măcel, dar nu din partea noastră!” – Echipa Pandurii Târgu Jiu a câștigat, scor 2-0, în deplasare, meciul cu ASA …]

Sport 0 Comentarii

Descoperiri arheologice mai înfricoșătoare ca filmele horror

Descoperiri arheologice mai înfricoșătoare ca filmele horror – Că viața bate filmul s-a spus și s-a demonstrat de nenumărate ori, iar acest lucru este valabil chiar și în cazul peliculelor …]

Sport 0 Comentarii

Pantilimon, învingător cu Sunderland. Leicester – lider, Chelsea – plină de datorii

Pantilimon, învingător cu Sunderland. Leicester – lider, Chelsea – plină de datorii – Portarul Costel Pantilimon s-a dovedit decisiv pentru echipa sa, Sunderland, în victoria cu 1-0 înregistrată pe terenul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*