11 aprilie 2016 Comentarii 0

UPDATE Minerii au pornit într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București

UPDATE Minerii au pornit într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București

UPDATE 16.45: Minerii au plecat la ora 08.00 din faţa sediului Termocentralei Rovinari, pe traseul Târgu-Jiu-Turceni-Craiova-Slatina-Piteşti-Bucureşti. Organizatorii spun că marşul minerilor va fi unul paşnic, dar reprezintă un semnal de alarmă pentru guvernanţi şi vor să depună memorii la Guvern, la Preşedinţie şi la Parlament. Minerii ajunseseră azi după-amiază la Turceni.

”Suntem un grup de salariați ai CEO, mineri și electricieni, care dorim să străbatem această distanță pe jos, iar în periplul nostru să atenționăm populația prin fluturași despre ce se întâmplă. Statul român face legi nu pentru cetățenii săi, ci pentru alții. Noi sperăm ca în opt zile să ajungem la București, să parcurgem 40 de km pe zi. Va fi un marș liniștit. A nu se confunda minerii și energeticienii din România cu alte categorii, care au făcut rău în anii 90”, a spus un sindicalist, citat de GorjExclusiv.ro.

Membrii Federației Naționale de Mine din Energie au pornit luni, 11 aprilie, într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București. Oamenii protestează față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic.

„Marșul de 320 de kilometri al minerilor și energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Târgu Jiu — Craiova — Slatina — Pitești — București este urmarea avalanșelor de distrugere a ultimei redute energetice a României, vânzarea țării unor interese străine și trădarea clasei politice a sistemului energetic național. Închiderea Complexului Energetic Oltenia echivalează în altă sferă cu desființarea Academiei Române sau dispariția istoriei și a limbii noastre din școlile românești. Punerea în pericol a independenței energetice a României poate fi interpretată ca o subminare a economiei de stat cu consecințe catastrofale, inimaginabile și iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia”, preciza președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Disponibilizări masive

La jumătatea lunii martie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că 2.000 de salariați vor fi concediați începând cu data de 1 iulie 2016. Acest lucru a atras nemulțumirea sindicaliștilor, care au amenințat cu proteste.

Dintre cei 2.000 de angajați vizați, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalți provin de la UMC Husnicioara (483 de salariați), SE Chișcani (56 de salariați), Reprezentanța București (6 salariați), Sector Seciuri (54 de salariați), Mina Tehomir (10 salariați) și alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariați)

Foto: Gorjeanul.ro

Post-ul UPDATE Minerii au pornit într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – UPDATE Minerii au pornit într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Inundațiile din Argentina dau peste cap Raliul Dakar

Inundațiile din Argentina dau peste cap Raliul Dakar – Ploile puternice din America de Sud pun în real pericol ediția din acest an a Raliului Dakar. Competiția este programată să …]

Sport 0 Comentarii

Nicolae Vieru, fostul președinte al Federației Române de Gimnastică, și-a lansat cartea în care Nadia Comăneci este eroină, dar și Ilie Năstase are partea lui de glorie: ^”Ne-a dus acasă la Diana Ross!”. Nasty confirmă și aruncă bomba: ”Am și divorțat după aia!” / GALERIE FOTO

Nicolae Vieru, fostul președinte al Federației Române de Gimnastică, și-a lansat cartea în care Nadia Comăneci este eroină, dar și Ilie Năstase are partea lui de glorie: ^”Ne-a dus acasă …]

Sport 0 Comentarii

Trei suspecți au fost arestați la Bruxelles, implicați în atentatele teoriste din Paris

Trei suspecți au fost arestați la Bruxelles, implicați în atentatele teoriste din Paris – Trei suspecți au fsot arestați marți după percheziții într-o casă din Bruxelles. Aceștia ar avea legătură …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*