12 mai 2016 Comentarii 0

UPDATE: Pacea Europei, în pericol? Sistemul antirachetă din România va fi operațional de astăzi!

UPDATE: Pacea Europei, în pericol? Sistemul antirachetă din România va fi operațional de astăzi!

UPDATE: La ceremonia de certificare operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu vor lua parte secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apărării din SUA, Robert Work, premierul Dacian Cioloş şi ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Scutul antirachetă de la Deveselu, început în 2013 şi finalizat anul trecut, în urma unei investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari, va fi operaţionalizat joi, la cinci ani de la finalizarea negocierilor România-SUA.

Citește și: Rusia critică din nou sistemul antibalistic din România, avertizând: „Este o decizie greşită”

Scutul antirachetă american va deveni operațional astăzi, la aproape un deceniu de când Washingtonul a propus protejarea NATO de rachete iraniene, în ciuda avertismentelor rusești ce amenință pacea în Europa Centrală.

În ciuda tensiunilor dintre Kremlin și Occident, oficialii SUA și NATO vor declara joi operațional scutul antirachetă din baza de la Deveselu, România, după ani întregi de planificare, investiții de miliarde de dolari și încercări nereușite de a calma preocupările Rusiei că scutul ar putea fi folosit împotriva Moscovei.

„Acum, NATO va avea capacităţile militare de a apăra Europa”, a declarat Robert Bell, emisarul Pentagonului în Europa, dând asigurări că activarea sistemului antibalistic din România va permite apărarea Europei de ameninţările unor ţări ca Iranul, reiterând poziţia Statelor Unite că elementele antirachetă de la Deveselu nu sunt îndreptate împotriva Rusiei. „Iranienii își cresc capacitățiile balistice și trebuie să fim pregătiți pentru asta. Sistemul antirachetă nu este îndreptat împotrvia Rusia.

La Baza 99 Deveselu va fi certificată, joi, capacitatea operațională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) din România, ceea ce înseamnă ca scutul anti-rachetă american devine oficial activ și integrat în sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice al NATO. Este vorba despre una dintre cele mai importante baze americane din Europa, conceputa ca „sistem de apărare împotriva pericolelor din afara Europei”.

Post-ul UPDATE: Pacea Europei, în pericol? Sistemul antirachetă din România va fi operațional de astăzi! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – UPDATE: Pacea Europei, în pericol? Sistemul antirachetă din România va fi operațional de astăzi!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Barcelona, tot prima, după o sâmbătă în care au bătut și Real, și Atletico. Meciurile din Spania de duminică VIDEO

Barcelona, tot prima, după o sâmbătă în care au bătut și Real, și Atletico. Meciurile din Spania de duminică VIDEO – FC Barcelona, Atletico Madrid și Real Madrid continuă lupta …]

Sport 0 Comentarii

14 români, condamnaţi în Franţa pentru furt de cabluri telefonice. Valoarea prejudiciului e uriaşă

14 români, condamnaţi în Franţa pentru furt de cabluri telefonice. Valoarea prejudiciului e uriaşă – 14 români şi un francez au fost condamnaţi, în Franţa, pentru furt de cabluri telefonice. …]

Sport 0 Comentarii

Paul Pogba și-a făcut frizura cu care-i sperie pe tricolori

Paul Pogba și-a făcut frizura cu care-i sperie pe tricolori – Paul Pogba (22 de ani), cel mai curtat fotbalistul al moment, s-a afișat cu un look nou, la meciul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*