25 aprilie 2016 Comentarii 0

UPDATE|Proteste violente la Chișinău. Oamenii vor alegeri anticipate! Patru polițiști, în stare gravă

UPDATE|Proteste violente la Chișinău. Oamenii vor alegeri anticipate! Patru polițiști, în stare gravă

Aproximativ 10.000 de simpatizanţi ai opoziţiei au protestat duminică în centrul Chişinăului, cerând demisia Guvernului Pavel Filip şi alegeri parlamentare anticipate. Manifestația a devenit însă violentă, având loc ciocniri între jandarmi și protestatari. Patru polițiști au fost internați în stare gravă.

UPDATE 25.04, ora 7.15: Organizatorii protestului din Chișinău riscă să ajungă în spatele gratiilor. Autoritățile moldovene au anunțat deschiderea unui dosar penal în cazul violențelor care au avut loc la manifestația din capitala Republicii Moldova, relatează unimedia.info.

„Pe faptul dezordinilor în masă, declaranșate astăzi în municipiul Chișinău, a fost deschis un dosar penal, pe articolul 285, organizarea și conducerea dezordinilor în masă. Sancțiunea pentru aceste infracțiuni este de la 3 la 8 ani”, a declarat șeful Inspectoratul General de Poliție din Chișinău, Alexandru Pînzari.

Acesta a subliniat că cei care se vor găsi vinovați de destabilizarea situației riscă de la 3 la 8 ani de închisoare. Potrivit șefului IGP, 14 angajați ai forțelor de ordine și doi protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma altercațiilor de astăzi.

 

Mitingul a fost organizat de Mişcarea Demnitate şi Adevăr, de Partidul Liberal-Democrat şi de Partidul Liberal Reformator.

Manifestaţia, organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, a devenit însă violentă, având loc ciocniri între jandarmi și protestatarii, care au aruncat cu bâte şi pietre. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. Patru oameni ai legii au fost internaţi în stare gravă la spital. Alţi şapte au avut nevoie de îngrijiri medicale. Informaţia a fost confirmată pentru Publika.md de liderul Sindicatului „Demnitate” Mihai Laşcu care a purtat discuţii telefonice cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Republica Moldova este afectată de peste un an de o gravă criză politică. Numeroase mitinguri au avut loc în ultimele luni la Chişinău. Protestele au fost organizate, pe de o parte, de Platforma Demnitate şi Adevăr, o mişcare neafiliată politic condusă de Andrei Năstase care pledează pentru combaterea corupţiei, integrarea europeană şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Pe de altă parte, mitingurile au fost organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stânga), condus de primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, şi de Partidul Socialiştilor (PSRM, prorus, extremă-stânga), condus de Igor Dodon.

Post-ul UPDATE|Proteste violente la Chișinău. Oamenii vor alegeri anticipate! Patru polițiști, în stare gravă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – UPDATE|Proteste violente la Chișinău. Oamenii vor alegeri anticipate! Patru polițiști, în stare gravă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un jurnalist care a devenit terorist a fost ucis de plutonul de execuție. Este responsabil de moartea a cinci jurnaliști din Somalia

Un jurnalist care a devenit terorist a fost ucis de plutonul de execuție. Este responsabil de moartea a cinci jurnaliști din Somalia – Un jurnalist somalez, care s-a alăturat insurgenților …]

Sport 0 Comentarii

Gest extrem făcut de un cântăreț! I-a dat un șut unei fete care s-a urcat pe scenă pentru o poză| VIDEO

Gest extrem făcut de un cântăreț! I-a dat un șut unei fete care s-a urcat pe scenă pentru o poză| VIDEO – Un membru al unei formații pop-punk a făcut …]

Sport 0 Comentarii

Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război”

Raidul care a vizat tabăra de refugiați din Siria ar putea fi considerat “crimă de război” – Raidul aerian care a vizat o tabără de refugiați din Siria și s-a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*