Vești bune pentru bucureșteni! Mai au un teatru de vară
5 aprilie 2016 Comentarii 0

Vești bune pentru bucureșteni! Mai au un teatru de vară

Vești bune pentru bucureșteni! Mai au un teatru de vară

 

Ministrul Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, a semnat decizia prin care redă bucureștenilor Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, un simbol al Cartierului Bucureştii Noi, clădire aflată în patrimoniul ministerului,dar care,din lipsă de fonduri a rămas nerenovat,acesta fiind într-o avansată stare de degradare.Astfel,clădirea va trece în patrimoniul Primăriei sectorului1 al Capitalei.

 

”Îi mulțumesc, pe această cale, pentru că a ascultat vocea cetățenilor și pentru că a arătat că relația dintre Parlament și Executiv poate fi una constructivă, având în vedere că apelul pe care l-am făcut prin intermediul unei interpelări parlamentare va deveni realitate.

Știm că, având un buget extrem de limitat, ministerul Culturii se află în imposibilitatea de a aloca fondurile necesare pentru reabilitarea acestuia și tocmai de aceea se impune trecerea respectivului obiectiv de la ministerul Culturii în administrarea autorității locale, care și-a manifestat de altfel și disponibilitatea de a investi în refacerea sa, redarea în circuitul public, precum și capacitatea de a susține activitățile culturale ulterioare.

Salut, pe această cale, decizia ministrului Culturii de a iniția proiectul de Hotărâre de Guvern privind trecerea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu în administrarea autorității locale.Eforturile cetățenilor, ale diverselor asociații, dar și colaborarea cu ministerul Culturii reprezintă un pas important în sensul plasării Sectorului 1 pe harta culturii prin oferirea alternativelor culturale pe care cetățenii le așteaptă.Este doar o chestiune de timp până când demersul inițiat, fie prin intermediul campaniilor de pe Facebook, fie apelând la instrumentele parlamentare, va avea rezultatul scontat, iar bucureștenii din Sectorul 1 își vor recupera Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu”,declară deputatul liberal Diana Tușa,inițiatoarea proiectului.

tusa

Post-ul Vești bune pentru bucureșteni! Mai au un teatru de vară apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Vești bune pentru bucureșteni! Mai au un teatru de vară

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un italian şi-a făcut praf maşina după ce a intrat in curtea unei case din Dej!

Un italian şi-a făcut praf maşina după ce a intrat in curtea unei case din Dej! – Un accident de circulație s-a petrecut duminică, pe DN1C, pe raza localității Fundătura, …]

Sport 0 Comentarii

Proteste violente la Bruxelles! Mai mulţi extremişti de dreapta şi antirasişti au fost reţinuţi!

Proteste violente la Bruxelles! Mai mulţi extremişti de dreapta şi antirasişti au fost reţinuţi! – Proteste violente au avut loc la Bruxelles sâmbătă, 2 aprilie. Poliția belgiană au reţinut protestatanţi …]

Sport 0 Comentarii

Băieții de la SCM Craiova, în finala campionatului de volei. Dinamo mai speră la salvare

Băieții de la SCM Craiova, în finala campionatului de volei. Dinamo mai speră la salvare – Rezultatele și programul semifinalelor din turneul 1-4 al Diviziei A1 la volei masculin, conform …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*