12 aprilie 2016 Comentarii 0

Vești bune pentru Terra! Numărul tigrilor din sălbăticie este în creștere, pentru prima dată în ultimele decenii

Vești bune pentru Terra! Numărul tigrilor din sălbăticie este în creștere, pentru prima dată în ultimele decenii

Numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie pe întreaga planetă a fost estimat anul acesta la 3.890, în creștere de la numai 3.200 câți erau înregistrați în 2010, potrivit organizației World Wildlife Fund (WWF) și Global Tiger Forum (GTF).

Această cifră actualizată, compilată din datele Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și cele mai recente recensăminte naționale ale populațiilor de tigri, se datorează creșterii populațiilor de tigri din India, Rusia, Nepal și Bhutan, metodelor de monitorizare îmbunătățite și protecției sporite, reiese dintr-un comunicat transmis de WWF.

”Pentru prima dată după decenii de declin constant, populațiile de tigru sunt în creștere. Acest lucru ne oferă o mare speranță și arată că putem salva speciile și habitatele lor atunci când guvernele, comunitățile locale și ecologiștii lucrează împreună”, a declarat Marco Lambertini, directorul general al WWF Internațional.

Acum 100 de ani, erau peste 100.000 de tigri

Tigrii sălbatici trăiesc într-o varietate de habitate din Asia. În prezent, există 13 țări cu populații de tigru: Bangladesh, Bhutan, Cambodgia, China, India, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Nepal, Rusia, Thailanda și Vietnam.

În urmă cu 100 de ani existau 100.000 de tigri sălbatici, iar în 2010 numărul acestora scăzuse până la 3.200. În 2010, guvernele din țările cu populații de tigri au fost de acord să acționeze pentru a dubla numărul tigrilor sălbatici până la următorul An Chinezesc al Tigrului, în 2022.

Peste 1.500 de tigri, în comerțul ilegal

Tigrii sunt clasificați ca fiind amenințați cu dispariția de Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate, cele mai mari pericole fiind braconajul și pierderea habitatului. Statisticile arată că cel puțin 1.590 de tigri au fost confiscați de către autorități între ianuarie 2000 și aprilie 2014, parte a comerțului ilegal cu specii sălbatice, o piață neagră valorând miliarde de dolari.

Post-ul Vești bune pentru Terra! Numărul tigrilor din sălbăticie este în creștere, pentru prima dată în ultimele decenii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Vești bune pentru Terra! Numărul tigrilor din sălbăticie este în creștere, pentru prima dată în ultimele decenii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală

Gata vacanța! Elevii se întorc, de miercuri, la școală – Vacanţa de primăvară se încheie marţi, urmând ca miercuri, cei peste trei milioane de elevi din sistemul preuniversitar să se …]

Sport 0 Comentarii

Pădureanu, salvat să nu fie aruncat în stradă! ^Cine sunt persoanele care s-au înscris la licitația în care Fiscul va vinde apartamentul ”Lordului”

Pădureanu, salvat să nu fie aruncat în stradă! ^Cine sunt persoanele care s-au înscris la licitația în care Fiscul va vinde apartamentul ”Lordului” – Eliberat condiționat în ”Dosarul Transferurilor”, Jean …]

Sport 0 Comentarii

Ultrașii rapidiști continuă războiul cu Valerii Moraru: ”O să fugi pe calea ferată!”

Ultrașii rapidiști continuă războiul cu Valerii Moraru: ”O să fugi pe calea ferată!” – Ultrașii rapidiști din gruparea Radicals îl țin sub presiune pe finanțatorul Valerii Moraru, care a fost la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*