15 aprilie 2016 Comentarii 0

Vezi cine a fost cel mai iubăreț rege din istorie

Vezi cine a fost cel mai iubăreț rege din istorie

Șase neveste, șase amante oficiale, zeci de amante neoficiale. Un lanț nesfârșit de iubiri și trădări, două divorțuri ce s-au terminat cu decapitarea ex-soțiilor, o singură obsesie: nașterea unui moștenitor băiat.

S-au scris cărți și cântece, s-au făcut filme, s-au spus povești. Henry al VIII-lea este, cu siguranță, cel mai controversat monarh al Angliei și al Europei.

Impulsiv, despotic, excesiv, neînduplecat. Henry al VIII-lea era celebru pentru deciziile de moment, dar și pentru faptul că pentru ideile și dorințele sale putea să nască un conflict cu toată lumea, aliați, papi, nobili, dar mai ales iubite. Multe din certuri terminându-se cu decapitarea oponentului.

Catherine: prima soție. Nu reușește să îi dăruiască un moștenitor băiat. Henry anulează căsătoria pe motiv că a fost blestemată.

Ann Boleyn: a doua soție. Nu îi dăruiește moștenitori, în plus, este foarte independentă și neobedientă. Anulează căsătoria pe motiv de vrăjitorie și o execută pe Ann Boleyn pe motiv de înaltă trădare.

Jane Seymour: a treia soție. Îi dăruiește un băiat care va deveni viitorul rege, dar moare la naștere

Anne de Cleves: a patra soție. Prințesă germană. A anulat căsătoria cu ea pe motiv că era neatrăgătoare.

Catherine Howard: a anulat căsătoria pe motiv de adulter și a decapitat-o pe regină.

Catherine Parr: ultima soție, a scăpat ca prin urechile acului de arestare pe motive religioase, Henry răzgândindu-se în ultimul moment.

Aflați toată povestea iubirilor lui Henry al VIII-lea și a altor regi ai Angliei în cartea Viața amoroasă  a regilor Angliei, prima din colecția “Viața Amoroasă”. O găsiți la toate chioșcurile de ziare. Colecție recomandată de Libertatea.

Post-ul Vezi cine a fost cel mai iubăreț rege din istorie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Vezi cine a fost cel mai iubăreț rege din istorie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Ilie Balaci nu crede în şansele României la Euro 2016. Greşeala comisă de fostul mare fotbalist

Ilie Balaci nu crede în şansele României la Euro 2016. Greşeala comisă de fostul mare fotbalist – Ilie Balaci (59 de ani) este foarte rezervat în privinţa şanselor de calficare …]

Sport 0 Comentarii

Meci acuzat de blat în Belgia. Au ratat trei penalty-uri, Gillet a fost un adevărat Duckadam! În prelungiri și-au dat autogol

Meci acuzat de blat în Belgia. Au ratat trei penalty-uri, Gillet a fost un adevărat Duckadam! În prelungiri și-au dat autogol – Meci incredibil între Anderlecht şi Malines, în prima …]

Sport 0 Comentarii

Higuain joacă tare. Argentinianul, în fruntea golgheterilor din Europa

Higuain joacă tare. Argentinianul, în fruntea golgheterilor din Europa – Argentinianul Gonzalo Higuain, atacantul echipei italiene SSC Napoli, l-a egalat pe brazilianul Jonas Goncalves, jucătorul formației portugheze Benfica Lisabona, în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*