Vineri vom avea LUNA ALBASTRĂ – FENOMEN astronomic
30 iulie 2015 Comentarii 0

Vineri vom avea LUNA ALBASTRĂ – FENOMEN astronomic

Vineri vom avea LUNA ALBASTRĂ – FENOMEN astronomic – Este vorba despre apariția a două luni pline în aceeași lună calendaristică, luna atingând faza maximă pe data de 31 iulie, după ce a mai atins această etapă şi pe data de 2 iulie.

Fiecare lună calendaristică include o noapte cu Lună plină, dar, pentru că, ciclul lunar şi anul calendaristic nu sunt chiar perfect sincronizate, la aproximativ fiecare trei ani, o lună calendaristică include două nopţi cu Lună plină. Satelitul natural al Terrei nu va avea o nuanţă albastră pe 31 iulie, denumirea fenomenului având legătură doar cu apariţia a două Luni pline în decurs de 31 de zile.

Luna apare uneori învăluită într-un halou albastru, însă acest fenomen se produce doar atunci când în atmosfera terestră există cantităţi mari de fum şi de particule, precum cele care provin din erupţii vulcanice uriaşe.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Guvernul lansează Pachetul național ANTI-SĂRĂCIE – un plan integrat de 47 de măsuri, organizat pe etape din viață. Programe precum ”Prima lumină” sau ”Bunicii comunității”

Guvernul lansează Pachetul național ANTI-SĂRĂCIE – un plan integrat de 47 de măsuri, organizat pe etape din viață. Programe precum ”Prima lumină” sau ”Bunicii comunității” – Premierul Dacian Cioloș a …]

Actualitate 0 Comentarii

Prinși de polițiștii din Alba în timp ce sustrăgeau din recoltele concetăţenilor

Prinși de polițiștii din Alba în timp ce sustrăgeau din recoltele concetăţenilor – Activităţile de prevenire şi combatere a furturilor de produse agricole de pe câmp, derulate de Inspectoratul de …]

Actualitate 0 Comentarii

La Blaj, a fost inaugurat primul magazin Profi

La Blaj, a fost inaugurat primul magazin Profi – Joi 11 februarie, la Blaj a avut loc inaugurarea unui magazin Profi, rețeaua ajungând să numere acum în România 373 de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*