8 aprilie 2016 Comentarii 0

Vitamina D poate fi folosită pentru prevenirea bolilor de inimă

Vitamina D poate fi folosită pentru prevenirea bolilor de inimă

Vitamina D este utilă în prevenirea bolilor de inimă, dar ajută şi persoanele care suferă de o afecţiune a inimi, arată un studiu recent, suplimentul îmbunătăţind considerabil capacitatea inimii de a pompa sânge în organism.

În cadrul studiului, vitamina D a fost administrată unui număr de 163 de voluntari cu insuficienţă cardiacă, vârsta medie a acestora fiind de 70 de ani. Vitamina D este vitală pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor şi poate avea beneficii importante de sănătate. Deşi subiecţii aveau obiceiul de a petrece timp în aer liber, aveau un nivel scăzut de vitamina D chiar şi în timpul lunilor de vară.

„Ei petrec mai puţin timp afară, dar capacitatea pielii de a produce vitamina D, de asemenea, devine mai puţin eficace cu vârsta şi nu înţelegem exact motivele”, a declarat consultantul cardiolog Dr. Klaus Witte.

Pacienţilor li s-a administrat o tabletă de vitamina D de 100 mg sau una placebo, timp de un an. Ulterior, cercetătorii au măsurat impactul asupra insuficienţei cardiace. Schimbarea a fost vizibilă, inima pompând cu mult mai multă putere sângele în organism.

Echipa de cercetători, care a prezentat rezultatele la o reuniune a Colegiului American de Cardiologie, a descris rezultatele ca fiind uimitoare.

„Este uimitor că administrarea vitaminei D poate avea efecte benefice asupra sănătăţii cardiace. Este pentru prima dată când cineva a arătat asta în ultimii 15 ani”, au declarat cercetătorii.

Potrivit acestuia, inima pacienţilor care primiseră suplimente de vitamina D s-a şi micşorat considerabil, semn că a devenit mai eficientă.

Cele mai bogate surse naturale de vitamina D, potrivit CSID, sunt somonul, macroul, tonul, sardinele, gălbenuşul de ou, ficatul de vită, cerealele integrale, nucile, merele şi produsele lactate.

Post-ul Vitamina D poate fi folosită pentru prevenirea bolilor de inimă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Vitamina D poate fi folosită pentru prevenirea bolilor de inimă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Derby-ul Dinamo – Steaua nu se joacă pe ”Arena Națională”

Derby-ul Dinamo – Steaua nu se joacă pe ”Arena Națională” – Dinamo a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că meciul cu Steaua, contând pentru etapa XVIII-a a Ligii I, se va disputa …]

Sport 0 Comentarii

Alertă în Spania! 4.000 de cazuri de gastroenterită de la o apă îmbuteliată infectată

Alertă în Spania! 4.000 de cazuri de gastroenterită de la o apă îmbuteliată infectată – Peste 4.000 de persoane au fost afectate de o epidemie de gastroenterită în regiunea Barcelona …]

Sport 0 Comentarii

Cu Maria Şarapova, înainte! Rusia o va avea pe teren la Fed Cup pe sportiva clasată pe 5 WTA

Cu Maria Şarapova, înainte! Rusia o va avea pe teren la Fed Cup pe sportiva clasată pe 5 WTA – Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, numărul 5 mondial, a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*