Vom merge doar cu o gimnastă la Rio. Lupta se dă între Cătălina Ponor și Larisa Iordache
26 aprilie 2016 Comentarii 0

Vom merge doar cu o gimnastă la Rio. Lupta se dă între Cătălina Ponor și Larisa Iordache

Vom merge doar cu o gimnastă la Rio. Lupta se dă între Cătălina Ponor și Larisa Iordache

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a opinat că șansele de calificare pentru încă o fată la concursul individual de la Jocurile Olimpice 2016 sunt infime.

În aceste ciondiții, cea mai în formă și mai valoroasă gimnastă dintre Larisa Iordache și Cătălina Ponor va fi aleasă să ne reprezinte la Rio de Janeiro.

‘Regulamentele de calificare ale Federației internaționale de gimnastică sunt extrem de riguroase, tot ce se întâmplă în situația oricărui fel de renunțare, inclusiv în ceea ce privește acordarea wild-card-ului sau al locului destinat Comisiei Tripartite. Sigur, noi am făcut un demers la FIG, dintr-un simplu motiv de etică sportivă, fiindcă singurele medalii care nu se califică în CM anterior JO sunt cele de la individual compus. Mai mult, singura situație care există în acest moment, în calificări, este cea a Larisei (Iordache — n.r.). Am mari îndoieli, dar vom vedea ce răspunde FIG și în situația în care vom primi un răspuns o să-l facem și public”, a spus, citat de Agerpres, Adrian Stoica.

Șeful FR de Gimastică a adăugat că regulamentul privind acordarea unei invitații (wild-card) de la FIG este la fel de strict și șansele sunt aproape nule: ”Există un regulament de acordare a wild-card-urilor, inclusiv cel destinat Comisiei Tripartite. Gimnastica românească nu este în niciuna din situațiile prevăzute în aceste criterii de acordare a wild-card-urilor”. Președintele FRG a oferit și un exemplu, al slovenului Aljaz Pegan, campion mondial în 2005 și vicecampion mondial la bară fixă în 2006 și 2007, care a solicitat dar i s-a refuzat un wild-card pentru JO 2008 de către FIG.

În acest moment, România are dreptul să înscrie o singură gimnastă în concursul individual de la JO 2016 și selecția se va face dintre cele mai bune sportive ale, momentului, Larisa Iordache și Cătălina Ponor.

Larisa Iordache

Larisa Iordache

”Ele trebuie să facă față și Campionatelor Europene și pregătirii pentru JO. Eu am avut o discuție și cu Cătălina și cu Larisa. Ele vor participa la un concurs între ele pentru a demonstra cine are cele mai mari șanse de a putea reprezenta cel mai bine România la JO. Fetele vor participa la niște concursuri în străinătate, pentru a fi evaluate și de arbitri neutri. Nu e un proces simplu, de azi pe mâine, fiecare dintre cele două are bastonul de mareșal. Fiecare dintre cele două știe că își dorește să fie cea mai puternică și asta este un avantaj”, a precizat președintele FRG, care a adăugat că același proces va avea loc și în cazul selecției pentru gimnastul care îl va însoți pe Marian Drăgulescu la JO 2016.

Post-ul Vom merge doar cu o gimnastă la Rio. Lupta se dă între Cătălina Ponor și Larisa Iordache apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Vom merge doar cu o gimnastă la Rio. Lupta se dă între Cătălina Ponor și Larisa Iordache

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Blatistul Blatter – internat în spital. E foarte stresat, în ultima vreme

Blatistul Blatter – internat în spital. E foarte stresat, în ultima vreme – Preşedintele suspendat al FIFA, Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, a fost spitalizat pentru câteva …]

Sport 0 Comentarii

Pantilimon freacă banca la Watford. Liderul Leicester, victorie la potou. Chelsea, peste ”Sfinți”. Rezultate din Anglia / VIDEO

Pantilimon freacă banca la Watford. Liderul Leicester, victorie la potou. Chelsea, peste ”Sfinți”. Rezultate din Anglia / VIDEO – ”Vulpile” de la Leicester au trecut de Norwich, gol Ulloa (min. …]

Sport 0 Comentarii

Gigi Becali, dezlănțuit după eșecul cu Voluntari: ^”La revedere! I-am zis lui Reghe: Ține-l pe bară şi spune-i să nu mai vină la dublarea de salariu”

Gigi Becali, dezlănțuit după eșecul cu Voluntari: ^”La revedere! I-am zis lui Reghe: Ține-l pe bară şi spune-i să nu mai vină la dublarea de salariu” – Gigi Becali a …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*