Zeci de elevi din Focșani se pregătesc gratuit la biserică pentru bacalaureat și facultate | Programul este la a patra ediție
3 mai 2016 Comentarii 0

Zeci de elevi din Focșani se pregătesc gratuit la biserică pentru bacalaureat și facultate | Programul este la a patra ediție

Zeci de elevi din Focșani se pregătesc gratuit la biserică pentru bacalaureat și facultate | Programul este la a patra ediție

În jur de 60 de elevi de clasa a XII-a se pregătesc anul acesta la Biserica Garnizoanei Focşani pentru examenul de bacalaureat, alături de câteva cadre didactice care fac voluntariat. Programul se desfășoară deja de patru ani, iar copiii țintesc de acum nu doar să promoveze examenul, ci să obțină note mare și să intre la facultăți de renume.

parinteProiectul ”O şansă pentru fiecare”, cunoscut pentru pregătirea la biserică a elevilor din ultimul an de liceu, continuă şi în acest an, al patrulea consecutiv, scrie Ziarul de Vrancea. Ionel Vrînceanu, părintele Garnizoanei Focşani şi iniţiatorul proiectului, continuă să se implice în pregătirea, gratuită, a liceenilor de clasa a XII-a pentru promovarea examenului de bacalaureat. Aceştia sunt ajutaţi, benevol, de cinci dascăli dedicaţi care își oferă serviciile gratuit. Patru ani au trecut de la debutul proiectului ”O şansă pentru fiecare”, iar dacă la început numărul elevilor care călcau săptămână de săptămână pragul micuţei biserici de pe Bulevardul Bucureşti din Focşani era restrâns, acum a fost nevoie de împărţirea elevilor în mai multe grupe pentru a se putea lucra cu aceştia.

La ora actuală, în jur de 60 de elevi sunt implicaţi în acest poiect. După un program bine stabilit, elevii de la mai multe licee din municipiu se întâlnesc cu profesori de matematică, limba română, biologie, geografie şi istorie pentru a-şi lămuri neclarităţile. ”Am aflat de locul acesta de la o colegă de clasă a cărei verişoară a fost anul trecut la pregătire şi ne-a informat şi pe noi de această posibilitate. Am decis să vin pentru că la clasă nu înţelegeam foarte bine informaţiile care se predau, plus că aici am fost luaţi de la zero cu absolut tot şi e mult mai bine. Modul de predare este mai pe înţelesul nostru. La clasă se fac mai mult comentarii fără să ni se explice în detaliu”, spune Ana Mirela Frangu, elevă a Liceului Pedagogic.

Un alt elev mărturiseşte că vine în fiecare săptămână cu mare plăcere la biserică, unde s-a format un colectiv foarte frumos. ”Spre deosebire de şcoală, unde sunt mai multe ore cumulate, aici se lucrează două ore strict pentru ceea ce ne trebuie nouă: pentru bac, pentru admitere. Am luat decizia de a veni aici pentru că îmi doresc să fiu foarte bine pregătit indiferent de ce subiect voi avea la bac. Îmi doresc să iau o notă cât mai mare la bac şi sa intru la Academia de Poliţie”, spune Florin Toader, un alt licean care vine la pregătire.

Rezultate din ce în ce mai bune

Odată cu creşterea numărului de elevi care frecventează micuţa biserică pentru orele de pregătire au crescut atât nivelul acestora de pregătire cât şi pretenţiile faţă de ei înşişi. Astfel, se constată o schimbare de mentalitate a elevilor care nu vin doar pentru a obţine o notă de trecere, ci vin pentru a obţine la examen note foarte mari, o şansă în plus să intre la facultăţi de renume.

”E o schimbare la nivelul generaţiilor, aşa că acum copiii nu mai sunt interesaţi de o notă minimă pentru a promova un examen, ci vor o notă cât mai mare. Este interesantă această abordare, cum interesant este şi faptul că ei s-au adus unii pe alţii. Cei mai mulţi dintre ei vor susţine examen de admitere la facultăţi grele, iar pe lângă pregătirea pentru acest examen doresc şi note maxime la bacalaureat”, a precizat profesoara de limba română Elena Manole.

Orele de pregătire se realizează după un program strict: luni – matematică, marţi şi sâmbătă – limba română, miercuri – geografie, joi – istorie, vineri – biologie, după ce au primit binecuvintare de la preotul militar Ionel Vrînceanu, cel care slujeşte în Biserica cu hramul ”Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”.

Dacă în primul an al derulării proiectului a fost obţinută o singură notă de 10 la examenul de bacalaureat, numărul notelor maxime a crescut în anul următor până la patru, iar anul trecut la opt.

Foto: Ziarul de Vrancea

Post-ul Zeci de elevi din Focșani se pregătesc gratuit la biserică pentru bacalaureat și facultate | Programul este la a patra ediție apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Zeci de elevi din Focșani se pregătesc gratuit la biserică pentru bacalaureat și facultate | Programul este la a patra ediție

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Atentate în Bruxelles| Stația de metrou Maelbeek, unde s-a detonat un kamikaze, va fi redeschisă luni

Atentate în Bruxelles| Stația de metrou Maelbeek, unde s-a detonat un kamikaze, va fi redeschisă luni – Stația de metroul Maelbeek, care a fost una dintre țintele atententatelor de la …]

Sport 0 Comentarii

Armata merge cu jalba-n proțat pe FIFA și la UEFA! ^Coloneii și generalii vor retrogradarea Stelei! Răzvan Burleanu le râde în nas!

Armata merge cu jalba-n proțat pe FIFA și la UEFA! ^Coloneii și generalii vor retrogradarea Stelei! Răzvan Burleanu le râde în nas! – La sfârşitul anului 2014, CSA Steaua Bucureşti …]

Sport 0 Comentarii

UPDATE / Israelienii acuzaţi că au spionat-o pe Kovesi rămân mai puține zile în arest

UPDATE / Israelienii acuzaţi că au spionat-o pe Kovesi rămân mai puține zile în arest – UPDATE ora 14.55: Instanța a decis ca doi israelieni acuzați că au spionat-o pe șefa …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*