26 aprilie 2016 Comentarii 0

Zeci de imigranți au fost salvați din Marea Egee de polițiști români de frontieră | VIDEO

Zeci de imigranți au fost salvați din Marea Egee de polițiști români de frontieră | VIDEO

Aproape 100 de imigranți care se afla în pericol de înec în Marea Egee au fost salvați de polițiștii de frontieră români, aflați la bordul năvii MAI 1104 a Gărzii de Coastă. Românii se află în Grecia în cadrul Operațiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenția FRONTEX.

„Nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, a primit o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranți care se aflau în pericol de înec în apele internaționale ale Mării Egee”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră români au ajuns la locul indicat unde au identificat o ambarcațiune gonflabilă pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei și bărbați). După evaluarea situației, polițiștii de frontieră au transbordat la bordul navei Gărzii de Coastă toate cele 49 de persoane (16 copii, 9 femei, 24 bărbați). Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care polițiștii de frontieră le-au oferit migranților asistență, prim ajutor și hrană, precizează sursa citată.
Ulterior, migranții au fost debarcați în portul din Chios și predați autorităților grecești, pentru efectuarea procedurilor specifice.
De asemenea, „în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, echipajul navei MAI 1104 a identificat o altă ambarcațiune gonflabilă, pe care se aflau 48 de persoane (13 copii, 12 femei și 23 bărbați). Polițiștii de frontieră au transbordat la bordul navei persoanele aflate în dificultate, acordându-le asistență și hrană, după care i-au dus în siguranță în portul din Chios, unde au fost preluați de autoritățile elene”, a mai anunțat Poliția de Frontieră.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolitiadefrontieraromana%2Fvideos%2F1050651014981079%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Foto: Poliția de Frontieră Română

Post-ul Zeci de imigranți au fost salvați din Marea Egee de polițiști români de frontieră | VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Zeci de imigranți au fost salvați din Marea Egee de polițiști români de frontieră | VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România a învins Malta cu 12-7 la Campionatul European de polo pe apă

România a învins Malta cu 12-7 la Campionatul European de polo pe apă – Poloiștii tricolori au trecut greu peste dezamăgirea provocată de înfrâgerea de duminică cu Grecia (9-15), în …]

Sport 0 Comentarii

Incredibila noapte a lui Curry! 51 de puncte și un record absolut în NBA / VIDEO

Incredibila noapte a lui Curry! 51 de puncte și un record absolut în NBA / VIDEO – Aproape de perfecțiune a fost prestația de joi noapte a baschetbalistului american Stephen …]

Sport 0 Comentarii

Lotul complet al României pentru meciurile cu Finlanda și cu Feroe

Lotul complet al României pentru meciurile cu Finlanda și cu Feroe – Selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat duminică seară lotul complet al reprezentativei României pentru ultimele jocuri din preliminariile EURO …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*