Zeci de mii de credinicioși au stat la coadă de Izvorul Tămădurii, pentru a lua apă sfințită | GALERIE FOTO
6 mai 2016 Comentarii 0

Zeci de mii de credinicioși au stat la coadă de Izvorul Tămădurii, pentru a lua apă sfințită | GALERIE FOTO

Zeci de mii de credinicioși au stat la coadă de Izvorul Tămădurii, pentru a lua apă sfințită | GALERIE FOTO

Zeci de mii de oameni au participat la slujbele organizate în mai multe orașe ale țării de Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea închinată Maicii Domnului care arată rolul Fecioarei Maria în mântuirea oamenilor.

Peste 10.000 de oameni din toate colţurile ţării au venit la Brăila la Biserica Greacă. Chiar dacă unii au stat o zi şi o nopate la rând oamenii a avut răbdare, excepţie făcând câţiva rromi care, plictişiti probabil de aşteptare, au agitat spiritele. Arhiepiscopul Casian Crăciun i-a calmat însă imediat spunându-le că ,,dacă faceți liniște vin și vă binecuvântez”.

Izvorul de sub Biserica Greacă, care izvorăşte o dată pe an, a atras și în acest an pelerini care au venit chiar și de la Alba Iulia. Câteva sute au venit încă de noaptea trecută, pe care au petrecut-o în curtea lăcașului de cult în corturi special amenajate pentru ei. Acolo au avut parte de asistenţă medicală oferită de voluntarii Crucii Roșii, iar imediat după binecuvântarea Arhiepiscopului Dunării de Jos, Casian Crăciun, mulțimea a putut să ia aghiasmă din izvorul cu apa tămăduitoare.

ALBA (76)
HANCEANU IASI  (94)
IZVORUL TAMADUIRII (2)
IZVORUL TAMADUIRII (5)
IZVORUL TAMADUIRII (22)
IZVORUL TAMADUIRII (30)
IZVORUL TAMADUIRII (42)
IZVORUL TAMADUIRII (44)
IZVORUL TAMADUIRII (53)
cu tiganii
IZVORUL TAMADUIRII (74)
IZVORUL TAMADUIRII (85)
IZVORUL TAMADUIRII

Legenda spune că în urmă cu mai bine de un secol un bărbat a visat că trebuie să construiască o biserică, iar săpând pentru temelia acesteia a descoperit acest izvor. Mai mult, se spune că în acest izvor se adună lacrimile pe care Maica Domnului le vărsa în Saptămâna Patimilor. Preoții spun că astazi, la lăsarea întunericului, izvorul va seca iar apa va izvorî din nou abia anul viitor.

Credincioșii ortodoxi au sărbătorit Izvorul Tămăduirii și în județul Constanța, la Mănăstirea Dervent. Aici, la mănăstirea din sud-vestul Dobrogei, oamenii vin în pelerinaj din toată țara. La 250 de metri de Mănăstirea Dervent se află Izvorul Sfântului Apostol Andrei. Povestea spune că pe aceste meleaguri nu curgea nicio apă. Apostolul Andrei a înfipt toiagul său cu Sfânta Cruce în pământ și de aici a izvorât apa, un izvor făcător de minuni cu apă purtătoare de har dumnezeiesc. cristelniță.

IMG-20160506-WA0000
IMG-20160506-WA0004
IMG-20160506-WA0006
IMG-20160506-WA0007
IMG-20160506-WA0009

Astăzi, până la prânz, s-a estimat că au participat la slujbă aproximativ 3.000 de pelerini, veniți și din țară, numărul constant al acestora fiind în jur de 1.500 – 2.000 de persoane. Aici, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Peste 6000 de credincioși s-au adunat și la Mănăstirea Ghighiu, de lângă Ploiești, pentru a asista la slujba de Izvorul Tămăduirii. Centura de este a Ploieștiului a fost ocupată de mii de mașini parcate pe marginile drumului, ia polițiștii de la rutieră au făcut eforturi pentru a fluidiza traficul.

manastirea ghighiu
manastirea ghighiu3
manastirea ghighiu4
manastirea ghighiu5
manastirea ghighiu6
manastirea ghighiu7
manastirea ghighiu8

La slujbă a participat inclusiv Patriarhul Daniel care a sfințit apa care mai apoi a fost împărțită credincioșilor. Pentru a evita incidente, zeci de jandarmi au asigurat ordinea și au montat garduri astfel încât mulțimea să nu se înghesuie la luat agheazmă. Tot la cozi interminabile s-a stat și pentru a aprinde lumânări, dar și pentru a intra în biserica mănăstirii, la icoana făcătoare de minuni.

Post-ul Zeci de mii de credinicioși au stat la coadă de Izvorul Tămădurii, pentru a lua apă sfințită | GALERIE FOTO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Zeci de mii de credinicioși au stat la coadă de Izvorul Tămădurii, pentru a lua apă sfințită | GALERIE FOTO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Gestul inconştient al unui şofer care conducea fără permis de 20 de ani! S-a răsturnat cu maşina!

Gestul inconştient al unui şofer care conducea fără permis de 20 de ani! S-a răsturnat cu maşina! – Un bărbat care conducea fără permis de 20 de ani a fost …]

Sport 0 Comentarii

Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată

Propunere legislativă: limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate, eliminată – Deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a ordonanței privind circulaţia pe …]

Sport 0 Comentarii

Daca ea nu a spus adevăratul motiv, mama ei a dat-o de gol! Mioara Roman, declaraţie bombă despre căsnicia Oanei!

Daca ea nu a spus adevăratul motiv, mama ei a dat-o de gol! Mioara Roman, declaraţie bombă despre căsnicia Oanei! – Mioara Roman a făcut primele declaraţii despre problemele pe …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*