13 aprilie 2016 Comentarii 0

ZILE LIBERE 2016. Salariații vor avea LIBER PE 2 MAI. Câte libere legale au mai rămas până la finalul anului

ZILE LIBERE 2016. Salariații vor avea LIBER PE 2 MAI. Câte libere legale au mai rămas până la finalul anului

ZILE LIBERE 2016. În acest an, prima zi de Paşte şi Ziua Muncii se suprapun, astfel că salariaţii cu program normal vor primi liber de la angajatori doar în a doua zi de Paşte, aşa cum reiese din legislaţia muncii.

ZILE LIBERE 2016. Deoarece în 2016 prima zi de Paşte şi Ziua Muncii se suprapun, salariaţii cu program obişnuit (de luni până vineri) se vor putea bucura de timp liber doar în a doua zi de Paşte, adică luni, pe 2 mai, potrivit avocatnet.ro.

ZILE LIBERE 2016. Până acum, angajaţii au primit liber în acest an doar pe 1 ianuarie, din moment ce a doua zi din 2016 a picat într-o sâmbătă. Astfel, excluzând 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte şi Ziua Muncii, rezultă că până la finele lui 2016 mai sunt şapte libere legale. Totuşi, doar cinci dintre ele pică în timpul săptămânii, după cum urmează:

  • prima şi a doua zi de Rusalii – 19 şi 20 iunie (duminică şi luni);
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august (luni);
  • Sfântul Andrei – 30 noiembrie (miercuri);
  • Ziua Naţională a României – 1 decembrie (joi);
  • prima şi a doua zi de Crăciun – 25 şi 26 decembrie (duminică şi luni).

ZILE LIBERE 2016. În afară de aceste 12 sărbători legale nelucrătoare, persoanele care aparţin altor culte religioase legale, în afară de cele creştine, mai beneficiază şi de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele respective.

ZILE LIBERE 2016. Acordarea zilelor libere se face de către angajatori, iar prin contractul colectiv de muncă aplicabil pot fi stabilite şi alte libere în afară de cele prevăzute de Codul muncii.

ZILE LIBERE 2016. Salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

 

Post-ul ZILE LIBERE 2016. Salariații vor avea LIBER PE 2 MAI. Câte libere legale au mai rămas până la finalul anului apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – ZILE LIBERE 2016. Salariații vor avea LIBER PE 2 MAI. Câte libere legale au mai rămas până la finalul anului

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Victorii pentru Bruno Bredicean şi Cătălin Paraschiveanu

Victorii pentru Bruno Bredicean şi Cătălin Paraschiveanu – Sâmbăta ce tocmai a trecut a fost una bună pentru boxerii profesionişti cu ”rădăcini” româneşti. Atât Bruno Bredicean, cât şi Cătălin Paraschiveanu …]

Sport 0 Comentarii

Marica e la Steaua. “Gata, ne-am înţeles! Băiatul poate pleca mâine în Antalya!”

Marica e la Steaua. “Gata, ne-am înţeles! Băiatul poate pleca mâine în Antalya!” – După mai bine de o lună de negocieri, atacantul Ciprian Marica va semna un contract cu …]

Sport 0 Comentarii

Adi Mutu, Ciprian Marica și ceilalți repatriați în Liga I, pentru a prinde Euro 2016, nu l-au convins pe marele Ienei! Profesorul Imi nu le dă note de trecere! INTERVIU

Adi Mutu, Ciprian Marica și ceilalți repatriați în Liga I, pentru a prinde Euro 2016, nu l-au convins pe marele Ienei! Profesorul Imi nu le dă note de trecere! INTERVIU …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*